K.Wos

Jag har experimenterat med dubbelexponeringar av negativ sedan 2003, då jag av misstag dubbelexponerade en hel film. Vissa bilder blir exakt som jag hade tänkt mig medan andra får en slumpmässig sammanslagning som överträffar mina förväntningar.

Andra chansen

Jag älskar att höra svalorna utanför fönstret varje morgon och kväll under sommaren det ger en sådan harmoniskt känsla och vetenskapen att det fortfarande är sommar. I år hann jag aldrig fota svalorna och plötsligt kom kylan och svalorna var borta i över en vecka, jag trodde det var kört med sommaren och fotograferingen av svalorna. Men till min glädje fick jag en andra chans då värmen kom tillbaks och även svalorna. Kameran åkte snabbt upp denna gång. Dock så kom inte riktigt den riktiga värmen tillbaks, en bris av kylig luft låg och lurpassade till min besvikelse. Sommaren är alldeles för kort och nu är svalorna borta igen, denna gång tror jag inte de kommer tillbaks men jag kan ju alltid hoppas.

Denna bild är från förra året, filmrullarna från sommaren är ännu i framkallade så jag är fortfarande ovis om jag fick någon bild jag blir nöjd med. Bilden är dubbelexponerat i kameran.

-------------------------------------------------------

I love to hear the swallows outside my window in the morning and the evening but now they are gone. The summer is always to short in Sweden. This pictures is from last year. Now I’m waiting to develop the films from this summer. The picture is doubleexposure in the camera.Postat 2016-09-03 09:45 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Mitt första inlägg får handla om mitt första möte med en fladdermus.

Dottern är trött så en snabb promenad med barnvagnen är nödvändigt. Funderar, ska jag ta med kameran eller inte. Det brukar ju aldrig hända något spännande på den korta rundan runt Vinterviken och dottern brukar ha svårt att sova och hon lär ju inte tillåta mig att fota. Äh Kameran åker med ändå man vet ju aldrig, kanske har jag tur.  Dottern somnar ovanligt snabbt denna gång och jag går tillbaka hem. Då ser jag någon konstig fågel flyga runt på ängen, en familj står och kollar in den. Jag hör dem säga fladdermus. Nä tänker jag, det är ju mitt på dagen med starkt solljus, inte kan det vara en fladdermus. Jo, för fan det är det ju. Snabbt fram med kameran. Fan den försvann. Snälla snälla kom tillbaka, ber jag inombords. Och det gör den, snabbt cirklar den runt på ängen flera varv och jag får god tid att försöka fånga den plus min dotter ligger så snällt och sover. Glad fotar jag på, dock ändå orolig, kommer det bli någon användbar bild. Den är ju så snabbt och dubbelexponeringar blir ju inte alltid något att ha. Går ändå hem euforiskt, spelar ingen roll om det blir bra eller dålig bild, vilken fantastiskt upplevelse att få se denna lilla varelse. Efter några veckor får jag äntligen se bilderna, tar ju ett tag att framkalla och skanna in. Till min glädje är det några användbara bilder. Denna är den jag tycker bäst om.

-------------------------------------------------------

The first time I saw a bat fly in the middle of the day in the sun, a fantastic experience. I'm so glad I had the camera with me, I was only on a fast walk with the stroller to make my daughter sleep.Postat 2016-08-29 14:33 | Permalink | Kommentarer (7) | Kommentera