K.Wos

Jag har experimenterat med dubbelexponeringar av negativ sedan 2003, då jag av misstag dubbelexponerade en hel film. Vissa bilder blir exakt som jag hade tänkt mig medan andra får en slumpmässig sammanslagning som överträffar mina förväntningar.

Svalorna är här

Nu har svalorna kommit, jag har längtat. De kom förra veckan med värmen. Det är så ljuvligt att höra deras läten på morgonen och kvällen.

Inlagt 2017-05-26 10:18 | Läst 2657 ggr. | Permalink
Ja, visst är det fint! Mina Tornseglare dök upp här den 18:e maj, annars så har dom kommit exakt den 20:e maj de senaste tre åren.. Dom kommer alltid de första dagarna när det blivit sommar på 'riktigt'.. För mig är det alltid Tornseglarna som bestämmer när sommaren är här, dom kommer sist av våra flyttfåglar.. Och dom bjuder alltid på hissnande flyguppvisningar förbi min balkong här, varje morgon och kväll ända in i augusti nu.. Sommarens ständiga utmaning är att försöka ta bättre bilder på dom.. men det är så svårt, dom är så snabba! Tror att kameran oftast är tillräckligt snabb, men inte jag.. Man blir ödmjuk inför dessa fina fåglar när man vet att dom varit i luften hela tiden sedan dom lämnade oss i augusti.. Fina bilder!
Hälsn!
Svar från k.wos 2017-05-28 22:14
Ja, de är snabba och ju närmare de kommer desto svårare att fånga. Jag har inte haft koll på exakt datum när de kommer men intressant att de kommer exakt hela tiden. Dessutom två dagar tidigare i år då måste det ha varit varmare än tidigare år, vilket har varit svårt och tro med all snö i maj. Tack.
ehrsa 2017-05-28 22:28
Hej! För att krångla till det här med datum lite, så var det skottår förra året, och vi la till en extra dag i februari, det förskjuter almanackan med en dag.. vilket gör att det 'egentligen' var den 19:e maj som dom kom i år.. och då är skillnaden jämfört med de tre tidigare åren endast en dag.. sånt imponerar! Visst har våren var kall och sen, men kommer bara värmen tillräckligt kring den 20:e så är dom ändå här.. Naturen är fantastisk!
Hälsn!
Då kan vi säga att det är sommar nu då, när svalorna är här.
Svar från k.wos 2017-05-28 22:15
Japp nu är det sommar! :)(Visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?

XXX