K.Wos

Jag har experimenterat med dubbelexponeringar av negativ sedan 2003, då jag av misstag dubbelexponerade en hel film. Vissa bilder blir exakt som jag hade tänkt mig medan andra får en slumpmässig sammanslagning som överträffar mina förväntningar.

Mitt första inlägg får handla om mitt första möte med en fladdermus.

Dottern är trött så en snabb promenad med barnvagnen är nödvändigt. Funderar, ska jag ta med kameran eller inte. Det brukar ju aldrig hända något spännande på den korta rundan runt Vinterviken och dottern brukar ha svårt att sova och hon lär ju inte tillåta mig att fota. Äh Kameran åker med ändå man vet ju aldrig, kanske har jag tur.  Dottern somnar ovanligt snabbt denna gång och jag går tillbaka hem. Då ser jag någon konstig fågel flyga runt på ängen, en familj står och kollar in den. Jag hör dem säga fladdermus. Nä tänker jag, det är ju mitt på dagen med starkt solljus, inte kan det vara en fladdermus. Jo, för fan det är det ju. Snabbt fram med kameran. Fan den försvann. Snälla snälla kom tillbaka, ber jag inombords. Och det gör den, snabbt cirklar den runt på ängen flera varv och jag får god tid att försöka fånga den plus min dotter ligger så snällt och sover. Glad fotar jag på, dock ändå orolig, kommer det bli någon användbar bild. Den är ju så snabbt och dubbelexponeringar blir ju inte alltid något att ha. Går ändå hem euforiskt, spelar ingen roll om det blir bra eller dålig bild, vilken fantastiskt upplevelse att få se denna lilla varelse. Efter några veckor får jag äntligen se bilderna, tar ju ett tag att framkalla och skanna in. Till min glädje är det några användbara bilder. Denna är den jag tycker bäst om.

-------------------------------------------------------

The first time I saw a bat fly in the middle of the day in the sun, a fantastic experience. I'm so glad I had the camera with me, I was only on a fast walk with the stroller to make my daughter sleep.

Added 2016-08-29 14:33 | Read 2625 times. | Permalink
Blev en bra o annorlunda bild på det skygga djuret! Välkommen till bloggen!
Svar från k.wos   2016-08-29 14:41
Tack så mycket :)
Vilken bra bild på ett så svårfångat djur Snyggt fotat Ha en skön dag : ) // Gert
En riktigt kanonbild! Gillas verkligen! =)
Bat-hen :-)
Tur att du var på plats och att du var snabb att fånga en så bra bild!
Att den lille rackaren var ute i dagsljus??

Välkommen till bloggen!
Svar från k.wos   2016-08-30 12:42
Ja, den var ute mitt på dagen, därför tyckte jag det var så konstigt dessutom mitt i stan eller ska man kanske säga förorten. Den flög över ängen vid Vinterviksvägen mellan Aspudden/Vinterviken och Essingeleden.
Häftig och annorlunda bild!
Spännande ! Så läcker bild du fick !
ing-marie
Åh tackar för alla kommentarer :)(now shown)

To avoid getting spam and other kind of trash comments, please enter the control code below.
« enter the number seventythree as digits in this field